RomaniArcha

Dalibor Oračko

Volám sa Dalibor Oračko a som z Podhoran. Ku Kristovi som sa obrátil pred dvomi rokmi. Na Božiu chválu chcem zverejniť skutočný príbeh o mojom uzdravení ľavého ucha, ktoré som mal na 82 % poškodené a tiež uzdravení z ťažkej depresie.

daliborPribližne pred dvomi rokmi, predtým, než som sa obrátil som išiel do Žiliny kvôli práci. Odchádzal som zdravý, no vplyvom stresu z práce a stresu z ľudí, čo tam robili som duševne ochorel. Mal som silné depresie a psychózy. Keď som sa vrátil domov, nespoznal som vlastné deti a manželku. Bol som vo veľmi zlom stave. Liečil som sa na psychiatrii 3 týždne. Brával som 13 tabletiek denne. Doktori ma odpísali. Povedali, že ak to neprejde za pol roka alebo za rok, tak sa z toho už nedostanem a budem to mať do konca života. Teraz viem, že to nie je pravda, lebo doktori môžu povedať nejaké slová ohľadom diagnózy, ale my máme veľkú nádej v Bohu, že On nás môže uzdraviť a ja som uzdravený. Stalo sa to tak, že som urobil najlepšie rozhodnutie, aké som mohol urobiť – prijal som Ježiša Krista do svojho života a môj život sa zmenil. Depresia a celá psychická porucha odišla. Teraz nemám depresie, som úplne zdravý a šťastný.
Ďalšia úžasná vec, ktorú pre mňa Ježiš vykonal, je uzdravenie môjho ľavého ucha. Pred 14 rokmi mi doktori povedali, že mám na 82% poškodené ľavé ucho. Predpísali mi načúvací strojček, ktorý som mal nosiť na pravom uchu, pretože ľavé ucho som mal veľmi poškodené. Celých 14 rokov som nosil načúvací aparát. Pred dvomi rokmi som sa rozhodol prijať Ježiša do svojho srdca a môj život sa zmenil. S manželkou sme sa pravidelne modlili za uzdravenie a to, čo sa stalo, je neuveriteľné. Pred tromi týždňami – 23.10.2016 v nedeľu na bohoslužbe pastor vyzval ľudí, že ak majú nejakú potrebu, môžu prísť dopredu a bude sa za nich modliť. Bol som pevne rozhodnutý a šiel som dopredu. Pastor sa za mňa modlil a všimol si, že mám na uchu načúvací aparát. Opýtal sa ma, či mám problémy so sluchom. Odpovedal som, že áno. Pastor sa modlil za uzdravenie sluchu a povedal mi, že mám vyskúšať dať načúvací aparát dole. Urobil som chybu, že som ho nevybral z ucha v tom momente, lebo keby som to urobil hneď, bol by som už vtedy uzdravený. Na pastorove slová o tom, že mám vyskúšať zložiť aparát, som nezabudol a keď som sa vrátil z bohoslužby domov, vybral som strojček z ucha a odložil ho do vrecka. V tom momente som cítil veľkú teplotu. Horúčka obliala celé moje telo, potil som sa. Zľakol som sa, čo sa to so mnou deje. Potom sa mi celé ľavé ucho zvnútra chvelo, no necítil som žiadnu bolesť. Vtedy sa udial veľký zázrak. Je to neuveriteľné, ale moje ucho bolo vtedy uzdravené a ja som začal perfektne počuť. Dokonca by som povedal, že na to ľavé ucho počujem lepšie než na to pravé. Je to niečo úžasné, čo Boh urobil v mojom živote. Vždy budem hovoriť Bohu: ,,Ďakujem, ďakujem, ďakujem…“
Chcem povedať všetkým, ktorí toto čítajú, že tu je to pravé miesto. Chvála Bohu, že som prijal Ježiša Krista, že On je v mojom živote Pán pánov a Kráľ kráľov. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote bolo, že som prijal Ježiša Krista do svojho života.