RomaniArcha

Slávka a Jozef Horvátovci

Zasahovali ma slová , ktoré hovorili, ale videla som aj ich zmenené životy. Prijala som Pána. Dá sa povedať, že Boh prišiel do môjho života v pravú chvíľu a zachránil naše manželstvo, ktoré bolo na pokraji rozvodu.

Slávka

Môj život bola jedna katastrofa. Nerozumela som tomu, ako by malo fungovať manželstvo. Mala som tak povediac svoju vlastnú teóriu. Ja som bola v dome tá, ktorá nosila nohavice. Vo všetkom som mala posledné slovo a, keď tak nebolo tak som si to uplatňovala fyzickou silou.Musela som niečo rozbiť, alebo hodiť o zem. V tom čase bola mama jehovistkou, tak som s ňou chodievala na zhromaždenia a čítavala som aj ich bibliu. No stále som cítila, že niečo chýba v mojom živote, ale nevedela som čo to je.Potom čo mama prestala chodiť na zhromaždenia som si uvedomila, že mi chýba Boh. Tak som to skúsila u katolíkov, ale po jednom dni som to vzdala. Nebavila ma tá starina , točiť sa stále o tom istom. V tom čase u nás prebiehali evanjelizácie nechcela som o tom ani počuť. Myslela som si, že je to zas nejaká sekta, ktorá chce dobre len sebe. Ale môj manžel mal na to úplne opačný názor , vravel, že je tu niečo, čo tak urputne hľadáme a možno aj riešenie pre naše manželské problémy. Na počudovanie celá moja rodina uverila a dala život Bohu. Ja som ich za to nenávidela. Prestala som s nimi komunikovať. Po čase sa tieto veci zlomili. Zasahovali ma slová , ktoré hovorili, ale videla som aj ich zmenené životy. Prijala som Pána a hneď na druhý deň sme sa s manželom dali pokrstiť. Po čase ma Boh oslobodzoval z tých vecí, ktoré ničili môj život aj našu rodinu. Začala som si uvedomovať, že manžel je hlavou rodiny. Postupne sa naše manželstvo uzdravovalo a Boh nás pozdvihol na inú úroveň. To čo bolo na pokraji rozvodu dnes rozkvitá . Modlím sa , aby všetci uverili Božiemu volaniu, lebo život bez Pána ani nie je životom, len takým živorením.

Jozef

Bol som veriacim, ale do kostola som nechodil , proste žil som takým normálnym životom. Po nejakej dobe práve u nás prebiehali verejné evanjelizácie, strašne ma to tam ťahalo. Hovorili tam slová, ktoré mi priamo leteli do srdca strašne ma to oslovovalo. No, ale na druhej strane som mal ťažkosti s manželkou, ktorá bola zásadne proti tomu. Vďaka Pánovi Boh obmäkčil jej srdce. Dal som život Bohu a môžem vám povedať, že to neľutujem doteraz. Som šťastný ,že ma Boh zmenil, lebo neviem ako by to vyzeralo. Bol som zlým človekom. Bíjaval som svoju manželku, rád som si vypil a práve to narušovalo naše manželstvo. Boli chvíle, kedy sme sa neustále hádavali až do takej miery, že som svoju rodinu vyhadzoval na ulicu, nemohol som ich zniesť vo svojej prítomnosti. Bitky gradovali až tak, že sme si ničili vlastný majetok. Nevedel som o čom je život. Poviem vám do tej doby, pokiaľ som neprijal Pána, môj život bol ako z akčného thrilleru. Nemiloval som ženu, deti a susedom sme boli len na posmech. Ale Boh to zmenil a to úplne. Boh mi otvoril oči a začal som vidieť všetky tie zlé veci, ktoré som robil. Boh naplnil moje srdce novou láskou k manželke aj k mojím deťom. Prestal som piť. Dá sa povedať, že Boh prišiel do môjho života v pravú chvíľu a zachránil naše manželstvo, ktoré bolo na pokraji rozvodu. Za čo budem Bohu vďačný po cely život. Chcel by som poďakovať nášmu pastorovi, že uposlúchol na Boží hlas a bol na správnom mieste a v správny čas, ale aj mojím bratom za to, že mali som mnou trpezlivosť. Nech Boh obnoví životy všetkých ľudí a nech si cenia rodiny, ktoré im Boh dal. Najnovšie vás môžem povzbudiť tým ako sa Boh stará o svoje deti. Minulý mesiac sme museli zaplatiť výdavky spojené s elektrinou, museli sme dať skoro všetky peniaze, ktoré dostávame ale aj napriek tomu sme sa rozhodli dať Bohu čo patrí a ako každý mesiac aj teraz sme oddelili desiatok pre Boha a očakávali sme, že Boh sa k tomu prizná. A stalo sa tak, po nejakom čase prišiel do nášho zboru jeden významný kazateľ Náthan Williams, ktorý obdaril naše deti peniazmi, boli sme z toho veľmi dojatý a vlastne sme zistili, že Boh nám rozmnožil to čo my sme zasiali.

redaktorka: Marika Gažiková