RomaniArcha

Ján a Daniela Hangurbadžovci

V ten nádherný deň, ako som sa rozhodol slúžiť Bohu, som učinil rozhodnutie a to, že zanechám starý spôsob žitia. Boh ma úplne oslobodil z týchto závislostí a ukázal mi iný život. V tom okamihu som odovzdala Bohu všetko, čo som mala, dala som Mu svoje srdce.

Ján

V našej rodine sa ako prvý obrátil môj starší brat. Boha som vôbec nehľadal, myslel som si, že ho vôbec nepotrebujem k tomu, aby som bol šťastný. Brat bol tak veľmi horlivý pri hľadaní Pána, že nakazil aj mňa. Stále hovoril o tom, aký je Boh dobrý, živý, skutočný a dostupný pre každého.Mňa to veľmi oslovilo a zasiahlo moje neveriace srdce. Na základe tohto prežitia som odovzdal život Pánovi. Je tomu už druhý rok, čo zažívam jeho úžasnú prítomnosť. V mladosti som síce nepil, nefajčil, ale bol som závislý na hazardných hrách. Hral som a, pri ktorom som prežíval striedavé obdobie úspechu, ale aj pádu. Pri každej hre raz vyhrávate a raz prehrávate. Moja závislosť postupovala aj do vyšších štádií, už mi nestačilo len bežné hranie pokru s kamarátmi, navštevoval som aj stávkové kancelárie. Moje správanie sprevádzala nervozita, preklínanie a zlorečenie. V ten nádherný deň, ako som sa rozhodol slúžiť Bohu, som učinil rozhodnutie a to, že zanechám starý spôsob žitia. Boh ma úplne oslobodil z týchto závislostí a ukázal mi iný život. Teraz slúžim v zbore ako zvukár, mám nádhernú manželku, ktorá je veriaca a dve nádherné deti, spolu slúžime Pánovi. Ak čítaš toto svedectvo a svetlo Kristovo zasiahlo do tvojho života, neváhaj a odovzdaj mu život a zažiješ veci, o ktorých si ani nesníval.

Daniela

V minulosti som bola veľmi hašterivým človekom. Do manželstva som vstúpila ako neskúsené, mladé dievča, ktoré nemalo ani poňatia o skutočnom živote. A preto naše manželstvo prešlo veľkým grilom. Stále sme sa hádavali a škriepili pre rôzne maličkosti. Nevedeli sme žiť v pokoji. Popritom som chodila do katolíckej cirkvi, ale ničomu som nerozumela. Môj život bol o hľadaní niečoho alebo niekoho, kto by určil môjmu žitiu správny smer. V tom období mi ochorel syn, mal ťažkosti zo srdiečkom a to ma úplne zložilo. Myslela som si, že to už ani ťažšie nemôže byť. V jeden deň prišiel človek, ktorý mi predstavil Pána Ježiša. Začal hovoriť o tom, aký významný dar nám zanechal Pán, svoje slovo a aké bohatstvá ukrýva. V mojom vnútri zažiarila nádej na lepší život. V tom okamihu som odovzdala Bohu všetko, čo som mala, dala som Mu svoje srdce. Pán začal uzdravovať moje zranené vnútro, obnovoval naše manželstvo, začali sme sa na seba pozerať inými očami. Uvedomila som si, že Boh je prostredníkom nášho manželstva. Teraz slúžim v besiedke deťom. Táto služba ma napĺňa a tužím po tom, aby sa to rozrástlo. Modlím sa, aby sa manželstvá obnovili, a aby ženy našli svoju hodnotu, hodnotu v Bohu a uchopili požehnanie, ktoré pre nich Pán má.

redaktorka: Marika Gažiková