RomaniArcha

Anna Hangurbadžová

Dávno predtým, úplne na samom začiatku, som bola katolíčkou. Do kostola som nechodila, len pri zvláštnych príležitostiach ako sú pohreby a prijímania detí. Keď som tam tam chodievala a videla ľudí ako  kľačia pred nemými sochami, niečo  sa vo mne búrilo…

Dávno predtým, úplne na samom začiatku, som bola katolíčkou. Do kostola som nechodila, len pri zvláštnych príležitostiach ako sú pohreby a prijímania detí.

Keď som tam tam chodievala a videla ľudí ako kľačia pred nemými sochami, niečo sa vo mne búrilo a vo vnútri som s tým nesúhlasila, no aj napriek tomu som tam chodila aj ja a robila všetky tie úkony, ktoré boli proti mojej srsti. Robila som to kvôli ľudom, aby ma nevysmiali a aby som nevypadla z davu.

Pri spovedi som kňazovi nevedela vyznať hriechy, dostala som amok. Ten kňaz bol z toho úplne mimo. Bola som vraj jeho výnimočným prípadom.

Pri hľadaní Pána som zakotvila aj u jehovistov. Síce som tam chodila ale stále som hľadala niečo, čo mi dodá pravý zmysel a pokoj vo vnútri. Unavovalo ma stále niečo hľadať a prežívať nepokoj, preto som sa pevne rozhodla, že zostanem u jehovistov .

Po čase som zistila, že  aj toto rozhodnutie bolo nesprávne. V tom čase mi vážne ochorel syn, museli ho hospitalizovať a v tom náboženstve  som nenašla nikoho, kto by mi pomohol. Neostávalo mi nič iné, len sa spoliehať na Pána. Odvtedy som prestala túto komunitu navštevovať.

U mojej mamy sa stretávala skupinka veriacich ľudí, ktorí žili s tým pravým Bohom. Pri tomto objave som bola už samozrejme opatrná, lebo som sa nechcela popáliť, no Boh mi zasvietil tým pravým svetlom a našla som zmysel, ktorý som tak dlho hľadala a mojím zmyslom je Ježiš Kristus.

Kým som nenašla ten pravý  zmysel života a neprešla celým tým dobrodružstvom pri hľadaní Pána, tak  som  žila vo svete a nebála som sa Boha. Preto som si robila, čo som chcela. Kradla som v obchode, naložila som si plný košík a odišla bez platenia. Ako mladá dievčina som vstúpila do manželstva ale nevedela som žiť v tomto zväzku a na základe toho sme si strašne veľa poubližovali.

Manžel nepracoval a mali sme dve malé deti. Nenašiel sa nik kto by mi pomohol v tých ťažkostiach a žiť bez peňazí je veľmi ťažké. Keď nemáš čo dať deťom do úst, pre rodiča je to strašne zdrvujúce. Musela som ísť pracovať. Pracovala som v lese, trošku nám to pomohlo a aj s mojím manželom to nejako pohlo a hľadal si prácu aj on. Môžem byť Bohu vďačná po celý môj život, lebo On zmenil moje srdce. Odkedy som odovzdala život Bohu, žije sa mi oveľa ľahšie a príjemnejšie. Moje deti spolu so mnou kráčajú za Pánom a hľadajú Jeho vôľu pre svoje životy. S manželom sa máme radi a v rodine nastala súdržnosť. Zo srdca prajem ľudom, aby našli svojho Spasiteľa a ich život sa stopercentne zmení.

Redaktorka: Marika Gažiková